The Beach House
Location | Croyde, North Devon
This scheme, for a private client, is formed of a replacement dwelling/holiday home walking distance to the north Devon coast.  The existing house was an often-extended prefabricated house, this design brought it up to contemporary standards – both technically and aesthetically. The process of returning from the beach informed the house’s core arrangement.
Beach House, North Devon CGI by Zinc Architecture
Beach House CGI view, Zinc Architecture
The site was very constrained in terms of size and proximity to neighbours. Due to the overall size constraints, many of the spaces were reduced to their most efficient sizes. This in turn allowed for a large kitchen/living area, with large bi-folds that open up the internal space to the outside, both physically and visually increasing the sense of spaciousness.

You may also like

Back to Top